Huawei OS voi tuottaa pettymyksen

Jos olet odottanut Huawein uutta Androidin korvaavaa käyttöjärjestelmää markkinoille, saatat kokea pettymyksen: Androidin korvaajaksi nimetty HongMeng ei välttämättä tule koskaan olemaan kykenevä älypuhelimen käyttöjärjestelmäksi.

Huawein edustaja Liang Hua nimittäin kertoo, ettei yhtiössä ole vielä tehty päätöstä voidaanko HongMengiä kehittää älypuhelimien käyttöjärjestelmäksi. Tilanne on muutenkin vaikea, koska tilanne Googlen ja Huawein välillä muuttuu varsin nopeasti. HongMengiä ei ole alun perin kehitetty älypuhelimien käyttöjärjestelmäksi, saati Androidin korvaajaksi. Tilanne on tullut Huaweille varsin yllättäen. Jos Google vetää käyttöjärjestelmänsä kokonaan pois Huawein käytöstä, on kiinalaisvalmistajan ryhdyttävä rakentamaan koko ekosysteemiä tyhjästä. Tähän ei ole vielä valmistauduttu.

Aiemmin Huawein kuluttajaliiketoiminnan johtaja Richard Yu on kuitenkin jo kertonut Kiinassa uuden käyttöjärjestelmän tulevan julki jo tänä syksynä, tai aivan viimeistään ensi keväänä. Sen on sanottu olevan toimiva ja yhteensopiva kaikkien Android-sovellusten kanssa, ja tehokkuuden olevan huomattavasti Androidia parempi. Näin ollen viimeisimmät uutiset ovat melko pahasti ristiriidassa Huawein aiempien tiedotusten kanssa.

Lähde: Forbes

Related articles

Huawei P Smart Z

Huawei P Smart Z on Huawei toukokuussa 2019 julkaisema puhelinmalli. Tämä laite sijoittuu hinnaltaan keskihintaisten luurien edullisempaan päähän; heinäkuussa 2019 laite maksaa Elisan verkkokaupassa 279 euroa. Laite on hieman paranneltu versio edellisen vuoden myydyimmästä puhelimesta, Huawei P Smartista. Laitteen erikoisuutena on sen etukamera, joka on tekniikaltaan samanlainen kuin esimerkiksi OnePlus 7 Pro:ssa; kamera nousee esiin […]