Huawei P20 Pro

Huawei P20 Pro ei enää hallitse Huawei-mallistoa kärkipaikallaan, vaan sen syrjäyttäjäksi on tullut Huawei P30 Pro. Tämä ei kuitenkaan tee P20 Prosta yhtään huonompaa puhelinta kuin aiemminkaan, ja sen huomattavasti isoveljeään edullisempi hinta houkutteleekin ostajia joille aivan viimeisimmät ominaisuudet eivät laitteen valinnassa ole se korkein prioriteetti.

Julkaisunsa aikaan Huawei P20 Pro oli tasapäinen kilpailija Samsung Galaxy S9 Plus ja iPhone XS -mallien kanssa. Laite oli siis huippuluokan puhelin, jonka suunnittelussa ei oltu juurikaan tingitty mistään.

Puhelin pääsi valokeiloihin suurelta osin sen mahtavan kameran ansiosta, jota jopa ammattikuvaajat kehuivat sen ominaisuuksia melkein järjestelmäkameran tasoisiksi. Mm. kameran hämäräkuvausominaisuudet ja ohjelmistopohjainen, uskomattoman hyvä kuvanvakaaja vakuuttivat kameraa testanneita alan tietäjiä.

Vaikka laitteen julkaisusta onkin nyt kulunut jo reilusti yli vuosi aikaa, ei tämän Huawein keskihintaisten luurien valikoimaan siirtyneen laitteen kamera edelleenkään häpeile muiden, paljon uudempienkin puhelinten seurassa. Laite siis soveltuukin tällä hetkellä oikein mainiosti puhelimensa kameralta hyviä ominaisuuksia, ja samaan aikaan kohtuullista hintaa vaativalle käyttäjälle.

Laite ei myöskään julkaisupäivämäärästään huolimatta ole vanhenemassa hetikään; Huawei on varmistanut laitteen saavat Android Q -päivityksen myöhemmin vuonna 2019 sekä tarvittavat tietoturvapäivitykset. On siis odotettavissa, että laitteen käyttöikää on jäljellä vielä rutkasti.

Ominaisuudet

Huawei P20 Pro kiinnostaa suurta osaa sen ostajista hyvän kameran ansiosta, joten kerrotaan ensimmäisenä siitä.

Puhelimen takakamera on Leican kolmoiskamera. Tämä kolmoiskamera koostuu 40 MP (=Megapixelin) pääkamerasta, 20 MP mustavalkokamerasta ja 8MP zoom-kamerasta. Zoomauskamera mahdollistaa 3x zoomauksen ilman digitaalista zoomausta, ja hyviä tuloksia on saatavilla jopa 5x kokonaiszoomauksella. Etukamera P20 Pro:ssa on 24 MP, ja sillä saakin otettua varsin tarkkoja selfieitä sometustarkoituksia varten.

Muu rauta puhelimen sisuksissa ei ole erityisen poikkeavaa; laitteen prosessori on Kirin 970, joka on ollut käytössä myös Huawei Mate 10 -mallissa. RAM-muistia löytyy melko tavalliset 6GB, ja sisäistä muistia 128GB. Akku on kohtuullisen kestävä 4000 mAh kapasiteettia sisältävä, pikalatauksella varustettu litiumakku. Ulkonäkö puhelimessa on lasisen takaosansa ansiosta varsin näyttävä, mutta helposti rikkoutuva.

Tekniset tiedot

Paino: 180g
Koko: 155 x 73.9 x 7.8mm 
Käyttöjärjestelmä: Android 8.1
Näytön koko: 6,1 tuumaa
Resoluutio: 1080 x 2240
Prosessori: Kirin 970
RAM: 6GB
Säilytystila: 128GB
Akku: 4,000mAh
Takakamera: 40MP + 20MP + 8MP
Etukamera: 24MP   

Related articles

Honor 20 myyntiin Suomessa

Huawein sisarbrändin Honorin uusin malli, Honor 20 tulee myyntiin Suomessa 15. Heinäkuuta. Aiemmin Suomessa Honor-puhelimet on yleensä olleet myynnissä Huawei Honoreina, mutta uusi luuri tunnetaan ilman Huawei-etuliitettä. Maailmalla puhelin julkaistiin jo 21. Toukokuuta, ja Kiinassa tätä laitetta onkin ehditty puskea kansalaisten käyttöön jo yli miljoona yksikköä. Honor 20 -puhelimen ominaisuuksiin kuuluu mm. 6 gigatavun RAM-muisti […]